- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חביב ואח' נ' חברת פלפון תקשורת בע"מ ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ירושלים |
8457-06-10
4.1.2011 |
|
בפני : עבאס עאסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רזק חביב |
: חברת פלפון תקשורת בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
לטענת התובע, מזה זמן רב הוא משתמש בשני מכשירי טלפון ניידים באמצעות מינויים שרכש מהנתבעת. לטענתו, הוא הופתע כאשר גילה כי הוא מחויב על ידי הנתבעת בגין ששה מינויים ומכשירים נוספים שלא הוזמנו ולא נרכשו על ידו, אלא על ידי אדם שלישי.
התובע ממשיך וטוען כי הוא זכאי להחזר בסך 2,516 ₪ בגין חיובים שהנתבעת חייבה אותו ואינם חלים עליו.
מנגד, טוענת הנתבעת כי, אילו היה ממש בטענת התובע, שמישהו רכש מכשירים בשמו תוך זיוף חתימתו, היה עליו להגיש תלונה במשטרה; טענות התובע מועלות כעבור 6 שנים מהמועד שבו התקשר עם הנתבעת בשנת 2004; היה על התובע להפנות את תביעתו כנגד האדם שזייף את חתימתו ורכש את המכשירים בשמו; התובע מסלף את העובדות ואינו מציין את העסקאות שבהן הוא רכש מספר מכשירים למנויים שלו.
עדותו של התובע היתה עילגת, פשטנית, מפוזרת וכמעט לא ניתן היה להבין ממנה דבר (ניכר שהדבר נבע מקשיי שפה). התובע אף לא הציג ראיות סדורות שיכולות לשפוך אור מספק על הנסיבות העומדות בבסיס תביעתו. רק באמצעות המסמכים שהוגשו על ידי הנתבעת ניתן היה לעמוד על פרטי המקרה.
לאחר לימוד מעמיק של המסמכים וחקירת הצדדים אודותיהם, ניתן היה להיווכח כי החיובים שהתובע מחויב בהם בגין מכשירים הינם עבור מכשירים שרכש או שדרג אצל הנתבעת, וזאת למעט חיוב אחד בסך 43.05 ₪ בחודש למשך 36 חודשים, בגין עיסקה לרכישת מכשיר מיום 7/2/2008, אשר מתברר כי נעשתה על פי בקשתו וחתימתו של אדם אחר, צד ג', בשם עזיז גודה (להלן: "עזיז").
לטענת הנתבעת, עזיז התקשר איתה בהסכם לרכישת המכשיר על פי הרשאה שקיבל מהתובע. התובע מכחיש זאת מכל וכל וטוען כי היה על הנתבעת להימנע מלהטיל עליו חיוב בגין עיסקה שנעשתה על ידי אדם אחר- עזיז.
הנתבעת הגישה הודעת צד ג' כנגד עזיז, שבמסגרתה היא מבקשה לחייב אותו בכל פיצויי שייפסק נגדה לטובת התובע.
בנסיבות הענין, הנתבעת לא הביאה כל ראיה המעידה או יכולה לתמוך בטענתה שלפיה העיסקה שנקשרה עם עזיז נעשתה על פי הרשאתו של התובע. בנסיבות אלה, הרי שהנתבעת לא יכולה היתה לחייב את התובע בגין עיסקה שהוא לא היה צד לה.
מהמסמכים שהוגשו עולה כי הנתבעת ביטלה את המינוי של עזיז כעבור חודש מיום קשירת העיסקה, והתובע חויב עבור המינוי בחיוב אחד בחודש פברואר 2008, בסך של 100 ₪.
בנוסף לכך, חויב התובע עבור המכשיר שנרכש במסגרת העסקה עם עזיז בסך של 43.05 ₪ החל מ-7/2/2008 ועד להיום. החיובים עבור המכשיר אמורים להסתיים בחודש 7/2/2011. בנסיבות אלה, הרי שעל הנתבעת להשיב לתובע את החיובים שנגבו ממנו בגין מכשיר זה במשך 35 חודשים, עד חודש ינואר 2011, ובסה"כ 1,507 ₪ בתוספת ריבית והצמדה מאמצע התקופה- 7/8/2009. סה"כ 1,668 ₪.
כאמור, בנוסף לסכום זה, על הנתבעת להשיב לתובע את החיוב בגין המינוי של עזיז מחודש פברואר 2008 בסך 100 ₪. סה"כ על הנתבעת להשיב לתובע סך של 1,768 ₪.
לנוכח כל האמור, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 1,768 ₪ וכן הוצאות משפט בסך של 500 ₪.
עזיז לא הגיש כתב הגנה להודעת צד ג' ולא התייצב לדיון. הנתבעת מבקשת ליתן נגד עזיז פסק דין בהעדר הגנה ובהעדר התייצבות. בנסיבות הענין, אני מחייב את עזיז לשלם לנתבעת סך של 2,268 ₪ וכן הוצאות משפט בסך 500 ₪.
בקשה לרשות ערעור על פסק דין זה ניתן להגיש בבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 15 יום.
ניתן היום, כ"ח טבת תשע"א, 04 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
